Novo izdanje Časopisa za muzičku kulturu Muzika

Sa zadovoljstvom predstavljamo novi broj Časopisa za muzičku kulturu Muzika koje je priredila nova glavna i odgovorna urednica Fatima Hadžić! Autori tekstova u broju II/2019 su Jelena Cvetković Crvenica, Milica Jovanović, Sonja Cvetković, Valida Akšamija-Tvrtković, Miloš Marinković, Stajka Rajić, Marijana Kokanović Marković, Ardian Ahmedaja i Jasmina Talam. Ovim izdanjem predstavljamo i novi vizuelni identitet za koji zaslužan grafički dizajner Adnan Suljkanović.

Muzika je internacionalni muzikološki časopis, jedini takve vrste u Bosni i Hercegovini, koji od 1997. godine kontinuirano izlazi u izdanju Muzikološkog društva FBiH i Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Indeksiran je u: Répertoire International de Littérature Musicale (RILM); The European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS); EBSCO Information Services; CEEOL (Central and East European Open Library).

Aktuelni broj dostupan je na sljedećem LINKU:

Muzika-2019_2 (dragged)